Hoe werkt de EFOY Pro?

De EFOY Pro fuel cell laad accu's volledig automatisch op. De geïntegreerde oplaadcontroller monitort het laadniveau van 12 en 24 V accu's. Wanneer het voltage van de accu beneden een gedefinieerd niveau komt start de EFOY Pro fuel cell automatisch en schakelt zichzelf weer uit zodra de accu volledig geladen is. Dit resulteert in een betrouwbare, continue stroom en vermindert het aantal accu's dat benodigd is en verlengd de levensduur van accu's omdat diepe ontladingen van accu's worden voorkomen. Met een omvormer is het ook mogelijk om 230 V apparaten van stroom te voorzien. De EFOY Pro fuel cell produceert elektriciteit door gebruik van de methanol en zuurstof in de lucht. In gebruik de zijn warmte en waterdamp in kleine hoeveelheid het enige dat afgestoten wordt. Het is erg milieuvriendelijk.

Het werkingsprincipe van een SFC fuel cell

Een fuel cell is een alternatieve stroom voorziening. Het zet chemische energie om in elektrische energie vrijwel direct zonder tussenkomende stappen, geen bewegende onderdelen en geen groot verlies in energie, dit maakt het een zeer efficiënte stroom voorziening. Er zitten veel gepatenteerde innovaties in de fuel cells, dit maakt het een lichtgewicht krachtpatser met langdurige performance. SFC's eigen technologie heeft EFOY fuel cells aan de kop geplaatst in het veld van off-grid en mobiele toepassingen.

Hoe werkt de EFOY Pro fuel cell?

Het hart van een EFOY Pro fuel cell is de stack. De stack bestaat uit meerdere cellen met een anode, kathode en een membraan dat dient als een elektrolyt, het scheidt de anode en de kathode van elkaar. positief geladen deeltjes (proton) kunnen het membraan doordringen. Methanol en water worden toegevoegd aan de kant van de anode, terwijl omringende zuurstof de kathode binnendringt. H+ ionen, vrije elektronen en koolstofmonoxide stijgen aan de anode kant. Deze protons kunnen het membraan doordringen, terwijl de elektronen over een elektrisch circuit naar de kathode kant gaan, ontstaat er elektrische stroom. H+ ionen en zuurstof genereren waterdamp aan de kathode kant, dit maakt EFOY fuel cells een zeer milieuvriendelijke manier om stroom te genereren.